Kul att du ska köra ORA

Testa. Kör. Njut!

ORA är en enkel elbil med massvis av smarta funktioner, precis som med allt som är nytt kan man ibland behöva lite hjälp. Därför har vi gjort en lista med lite tips som kan behövas i början när du lär känna ORA. Det första tipset är: var inte rädd för att testa dig fram i menyerna på skärmen.

Klicka. Kolla. Testa!

ORA startar när nyckeln ligger i bilen och du håller nere bromsen. När du vill stänga av bilen så lägger du i parkeringsbromsen, tar med dig nyckeln, går ut och låser bilen. 

Är bilen varm? Använd andra "spaken" från vänster så kommer du direkt till AC:n på skärmen där du enkelt kan ställa in temperatur och fläktar. 

Parkoppla din telefon med ORA så du kan prata samtidigt som du kör. Gå till ”telefon” ikonen och lägg till dig som användare. Inom kort kommer Apple Carplay att bli tillgängligt att använda för alla ORA-förare. Bilen kommer också inom kort få svenskt språkstöd, fram till dess pratar ni engelska med varandra.

På rattens vänstra sida finns flera menyval. Pil upp och ner styr ljudet i högtalarna, höger och vänster bläddrar bland radiokanaler. Sedan finns det en knapp som sitter längst till höger (ff på vänstra sidan), närmast ratten. Tryck på den en gång och säg ”Hey ORA” och prata engelska så kan den smarta bilen utföra vad du ber den om.

Vill du lyssna på musik? Använd ”HEY ORA” och säg "play radio", eller klicka på radio-ikonen. Har du kopplat din telefon via bluetooth så kan du även köra därifrån. Som sagt, Apple Carplay kommer att vara tillgängligt inom kort.

Kör du på större vägar är detta världens bästa hjälpmedel som håller dig innanför linjerna, men vid lite mindre landsvägar där mittstreck saknas finns det möjlighet att stänga av lane assist om man önskar. 

Funktionerna aktiveras eller inaktiveras enkelt under【Vehicle Settings】→【Intelligent Driving】→【Lane Assist】på skärmen.

ORA är vaksam och snabb. Blinkers funkar som i alla andra bilar såklart men upplever du att den typ hänger sig, tänk då på att du ska föra spaken i samma riktning som pilen visar för att återställa aktiviteten.

Nya vänner

Hoppas att du och ORA haft en kul resa tillsammans. ORA Sverige är väldigt glada över sommarens samarbete tillsammans med Ystad Saltsjöbad, MJ´s, Falkenberg Strandbad och Ellery Beach Club. Vill du hålla dig uppdaterad och bli först med att få höra om nyheter från ORA – fyll i nedan rader så hörs vi snart igen.

Nyhetsbrev